Blackboard Europe 2012 – day 1

Beetje later dan oorspronkelijk voorzien, maar dan toch nog even het relaas van mijn eerste Blackboard Europe Convention. Dat het voor het eerst in België doorging – Antwerpen nota bene -, was alvast een pluspunt.

Onderstaand een kort relaas van de zaken die me zijn bijgebleven…

Dinsdag was er wel een interessante bijdrage van Mike Damiano (Vice-President Blackboard Collaborate) die het had over The benefits of a collaborative approach for the digital age learner.

Toch was het ‘mobiele’ het onderwerp in tal van sessies. Zo gaf Julie Usher een gesmaakte presentatie met de naam Making mobile work for you. Tijdens de sessie werd aangegeven in welke mate en op welke manier men in de University of Northampton het ‘mobile center’ (met maar liefst 17 apps) heeft ingezet. Meer informatie is terug te vinden op deze website.

Ook Kathrin Braungardt van de Rur-Universitat Bochum had het over de inzet van het ‘mobile center’, dat sinds de lancering eind 2011 reeds 14000 maal is gedownload. Een intregerend verhaal…

Kate Wright van de Aberystwyth University (what’s in the name) had het dan weer over Lecture Capture : uses, abuses and excuse. Binnen de universiteit gebruikt men sinds 2009 de Panopto building block met succes.
Een bevraging bij studenten benadrukte dit:

  • 99% found it helpful in their studies
  • 95% said it had no impact on lecture attendance
  • 50% found it helped to understand difficult concepts
  • 81% said it would have been a factor when choosing university

Als afsluiter op dinsdag had Maria Papaefthimiou van de University of Reading het over het gebruik van portfolio’s binnen Blackboard met extra widgets. Een idee voor onze associatie? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: