Yammer on tour Amsterdam 1 maart 2012

@rickevers @Contentgirl Ik ben aan het werk! :-) #yamtour #dr... on Twitpic
Een aantal bedenkingen op mijn terugreis.

Het raadplegen van een website is hetzelfde als het lezen van een artikel. Je gaat niet eindeloos hetzelfde artikel lezen. Op het internet verschijnt elke fractie van een nanoseconde een nieuw artikel. Hoe ga je die nieuwsgaring voor jezelf, voor je directe omgeving, voor je externe omgeving organiseren? Of moeten we dit gewoon aan ons laten voorbijgaan?

Zo keek ik naar Yammer en stelde ik me volgende vragen :

Wat als  die nieuwsstroom een strategische tool is waar iedereen bij betrokken is? …Yes!
Wat als de realiteit van een logge hiërarchie de doorstroming van informatie vertraagt?
…Oops!
Wat als instellingen samensmelten en we de expertise gaan bundelen via een communicatienetwerk als Yammer? Leve de schaalvergroting! …Yes!
Wat als interne communicatie met die schaalvergroting alleen gebruik maakt van een top-down informatie technologie? Ok. Jammer dan.
Wat als een directie openstaat voor communicatie en bereid is om  alert in te spelen op veranderingen. Yes!

Een studentenportaal, een personeelsportaal, een leeromgeving. Altijd spreken we over content. En elk systeem heeft zo zijn eigen voorstellingswijze.

Yammer is zo een systeem dat een volledige interface-schelp legt over de andere systemen (of in een zijpaneel) en op een uniforme manier de berichtgeving samenbrengt vanuit de verschillende content-systemen : Yammer én Sharepoint, Yammer én SAP (reactie op twitter #Yamtour  Gosh, ik wist niet dat SAP nog altijd zo ouwbollig was, dus goed om dit achter Yammer te steken…), Yammer én Blackboard (geen reactie hierover op twitter…).

In een prachtige decor, de Westergasfrabriek te Amsterdam, bracht de Yammer-caravaan zijn boodschap voor een 1000-tal deelnemers. Nederland is de 2de grootste gebruiker (oa de Rijkswaterstaat met meer dan 9000 werknemers is). Zij hebben een zeer mooi promotiefilmpje trouwens.

Rijkswaterstaat Introductie Yammer from Tribewise on Vimeo.

Ik had graag wat medestanders gevonden in het onderwijs, maar die vond ik niet. Daarvoor moest ik aan de bushalte zijn. Dimitry Schoenmakers van 2College bleek dan nog een Natschool-administrator te zijn. Mijn dag kon niet meer kapot. Hopelijk goed aangekomen in Tilburg, Dimitry ! Ik pas om 22u15 in Gent. Dus genoeg tijd om te reflecteren.

Meer informatie over die sociaal medium vind je op http://www.yammer.com.

Eén reactie

  1. Leuk artikel.

    Yammer en Blackboard is er een die mij ook heeft bezig-gehouden. Er zijn mogelijkheden tot integratie afhankelijk van de mogelijkheden van BB. Graag kijken we hier een keer naar. Wist je dat er een onderwijs-kennis groep is gestart nav afgelopen donderdag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: