OEB11 : Steely Nelly

Die Nelly. Ik wou dat ik nu de vleurige taal van Camps had, getopt met een pikant sausje Mulder.Scharlaken rood tot in de oren. Blik streng als een Zwitsers mes. Toch nog Hollands. Maar het blijft een dame.

De Arabische gastheer Talal Abu-Ghazalez introduceerde Mevr. Kroes nadat hij een aantal schoten voor de boeg had gelost zoals “de globale crisis bestaat niet, het is een crisis van het Westen”, “jullie spreken over de Arabische lente, maar dit is de Arabische rennaissance” en nog van dat. Hij begroette nog de broeders uit Egypte en Benin.

En dan dit nog : 2000 deelnemers, 287 sprekers. Holland op kop, gevolgd door UK. ” Bildung Zurfdagen nu in Berlijn dus.

Nelly  sneerde terug naar de gespreksmoderator. “Het is wel degelijk een globale crisis, denk maar aan de groeiende onderwijskloof in de groeilanden zoals India. De EURO is sterk, is de sterkste munt, wie had ooit kunnen dromen van een verenigd Europa  met 27 leden en één munt. Het probleem zit bij bepaalde politieke en financiële instellingen”, voegde ze erwat hortend aan toe. Een zwak moment, Nelly.

Dan was het dus tijd voor ernstige praat. Zij sprak van haar functie als commissaris van de digitale agenda, die Europa voor ogen heeft. Tegen 2017 moet iedere Europeaan “gedigitaliseerd” zijn. Een hele uitdaging voor trainiing. Niet alleen training van technologie, maar ook training in “verandering”, vooral met betrekking tot de wijze waarop we moeten leren. Tot zover dus de politiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: