Authoring tools voor Blended Learning (OEB 2011)

Het blijft een zoektocht naar een ideale tool om onderwijskundige inhoud ter vertalen naar interactieve schermen waarbij de student sterk betrokken wordt bij de inhoud. De recente geschiedenis van authoring tools heeft bewezen dat ze weinig succes hebben in de onderwijswereld. Toch merk ik hier op Educa dat er een groeiend aanbod is. Tegelijkertijd merk ik dat er inspanningen gedaan worden om de drempel, de lange leercyclus dus, te verlagen.

Mijn eerste kennismaking was met Easy generator. het lijkt wat op Lectora (boomstructuur en inhoud naast elkaar, zoals een explorer-venster). Tot mijn grote verrassing : een nakomeling van “authorware”, bekend uit vervlogen tijden. Voor mij toch een kwaliteitslabel.

Prijs 600 EURO per jaar voor 1 gebrukerslicentie. (bij Lectora is er geen tijdslimiet voor ongeveer dezelfde prijs).

www.easygenerator.com

Lectora

Als fervente voorstander van Lectora toch eens gaan horen wat er nieuw is. Naast wat commerciële opsmuk (figuurtjes die je kan koppelen aan audio-fragementen. “sorry sir”, zei ik, “this is Higher Education not K-12) toch een interessante plugin in Lectora Inspire : Camtasia.Je komt in een complete Camtasia omgeving en maakt bvb. van je Powerpoint een interactieve video binnen je lesstructuur. Sterk!

Lectora Online geeft de mogelijkheid om tegen 1290§ per jaar samen met andere Lectora authors lessen te ontwikkelen. Ik heb aan de CEO van Trivantis een contactpersoon van de KULeuven doorgegeven.

Hij had nog niet gehoord van Softchalk. Ook geen Softchalk op Educa!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: