Educause : 101012

Bezoek aan UCLA (University California Los Angeles)

+ Ander beeldmateriaal
Tijdens een morgensessie van ca 90’ kwamen 3 sprekers aan het woord. Eén van de deelnemers zei me achteraf dat hij niet veel nieuws had gezien. Ik gaf hem gelijk maar voegde er aan toe, dat ik ook niet veel nieuws verwacht, niet vandaag, ook niet op de conventie. Waar ik wel naar uitkijk is naar wat er van het nieuws “van toen” in de praktijk is terechtgekomen.

De 3 UCLA-sprekers hebben wel mijn verwachtingen ingelost.
Graceful degration of mobile media : er voor zorgen dat je mobiele toepassingen op zo vbeel mogelijk devices te raadplegen zijn. Werken daar voor met de techniek van CSS3. http://m.ucla.edu/doc/ bevat een schat aan info voor ontwikkelaars. Het mobiele leven is dus meer dan i-Apple alleen
http://itunes.ucla.edu/ : zij hebben al wat materiaal verzameld. Ze geloven ook in lesopnames. Maar dat moet groeien. Proffen zijn er niet altijd voor, maar zien wel het nut ervan in. Hier weer die schroom om in beeld te komen en de schrik om fouten te begaan. En studenten : die vinden dit meer dan ok om lessen te herbekijken op hun smartphone. Voor late inschrijvingen toch lekker meegenomen dat ze gemiste lessen nog kunnen volgen in “uitgesteld relay”.
CCLE of Common Collaboration Learning Environment . ICTO Collega’s : dat is toch wat anders van GDLO hé. Op een bepaald ogenblik (2004) hadden ze daar in UCLA 26 leeromgevingen. Dus kregen we het klassiek vehaal van een centrale visie met een soort GDLO dus. Het is uiteindelijk Moodle geworden.
Tijdens een rondleiding op de campussen kregen we nog een lezing van de archivaris van de bib.
De moeite waard om te bezoeken http://www.hathitrust.org. Bibliotheken bundelen hun krachten : California Digital Library, Columbia University, Dartmouth College, Indiana University, Michigan State University,…

 

Advertenties

6 Reacties

  1. Hallo Lucas, erg knappe en leuke foto’s ! We want more. Ik weet uit ervaring dat het tijdens zo’n conferentie niet eenvoudig is om foto’s en blog’s te onderhouden.

    • Bedankt Joris, het is niet eenvoudig, maar straks begint de echte stuff. Nu 3:40. Nog wat lezen om in slaap te geraken en dan zoals mijn leraar van het 5de studiejaar opdroeg aan de klas om te zingen : “aan het werk aan het werk met frisse moed, dan gaat het werken goed”. Hij leek dan ook wel een beetje op een Uberstrumführer.

  2. Hoezo anders dan de GDLO? Aan je uitleg te oordelen, is het toch een zelfde soort proces?
    Wij waren vroeger kan je zeggen, de GDLO is immers gestart in 2004 🙂

  3. Toffe foto’s! Heel wat bekende gezichten voor mij 😉
    En wat een prachtig weer!

  4. Ja, je hebt zeker de groeten van Eja. Het mens ocharme heeft haar bagage maar gisteren gehad. En haar kamer stond na het douchen constant onder water. Zij zit nu in een andere kamer. Dinsdag verzorgde ze een preconference over concept mapping. En zij blijft samen met Liesbeth Mantel nog een weekje hangen. Even doorvliegen naar Frisco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: