Demo Lectora

Ik loop al een tijdje met het idee om via Lectora een soort vragensimulator te maken. Ik heb het de gemakkelijk bekkende naam Qpath gegeven (oops, zou dat al gepatenteerd zijn?). De opzet wat volgens een branching-systeem de deelnemer te leiden door een vragendoolhof. De nummering van de bladzijden komt overeen met de mogelijke paden : antwoord 2 op vraag 1 leidt naar vraag 1.2 . Het antwoord 2 van  vraag 1.2 leidt dan naart vraag 1.2.2, enz…

De samenstelling van de PageNames gebeurt dus op basis van het antwoord van de deelnemer. Eens je op die basis de nodige variabelen hebt gedefinieerd kan je eindeloos breien in Lectora : http://www.wanidea.com/backtax. Mogelijk zitten er nog wat bugs in. Meld me dat maar als je daar zin in hebt. De broncode kan ik je zo sturen als je dat wenst.

Oh ja, soms kom je een winkelkarretje tegen. Als je daarop klikt dan verzamelt het systeem hetgeen je bijeen gespaard hebt. Als je dan effectief het resultaat wil zien, moet je… (oops, sorry,geen tijd meer,  moet trein halen!!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: