Google docs is out. Lang leve Zoho

zoho1Zoho, het meest volwaardige online kantoorpakket van het moment, blijft zijn gratis diensten maar uitbreiden.
Het heeft enkele dagen geleden de nieuwe versie van Zoho Writer gelanceerd.
Zoho werd opgericht door een Indisch web development bedrijf “AdventNet” en heeft zijn hoofdkwartier in de Verenigde Staten, maar de ganse productontwikkeling is gebaseerd in Chennai.

Hoewel er vele nieuwe features zijn, is de meest opvallende de nieuwe interface die steeds meer op Office 2007 gaat gelijken.

Er zijn een paar nieuwigheden bijgekomen, waaronder een verbeterde functionaliteit om data & paginanummers automatisch in te voegen in de kop- en voetteksten. Daarnaast is er ook een woordentellertje bijgekomen in de status-werkbalk, een LaTex editor voor de wiskundigen onder ons, een sjabloonbibliotheek voor als je zonder inspiratie zit, offline support (jazeker, Access and edit existing documents even without an internet connection. Offline document edits will be synchronized when you are online) en nog een aantal kleinigheden (een bladzijde omzetten naar landscape modus, om maar iets te zeggen).

Zonder twijfel het meest vernieuwende is echter dat Zoho Writer nu in navolging van Google Docs ook eindelijk collaborative writing ondersteunt.
Gebruikers kunnen elkaars document herzien, herwerken, chatten (in Zoho Writer zelf) vooraleer ze ingrijpende veranderingen doorvoeren.
Er is zelfs een Zoho plugin voor MS Office voorzien.

Door Yahoo- en Google-gebruikers rechtstreeks toegang te geven tot zijn diensten bewijst Zoho dat het goed begrepen heeft wat een webapplicatie onderscheidt van het gros: aanbod, beweeglijkheid en service.

Klik hier voor een overzicht van de nieuwe Zoho features.
In het MS Excel- alternatief zijn nu zelfs macros en draaitabellen mogelijk.

Eén reactie

  1. Sinds een week of twee ben ik verschillende Zoho applicaties gaan gebruiken en aangenaam verrast door de mogelijkheden en compatibiliteit . Vooral het CRM programma werkt boven verwachting.

    Maarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: