ICTO Happy Hours

De ICTO-cel van de HUB had een nieuw concept uitgedacht om nieuwe technologieën die interessant zijn voor het onderwijs te introduceren bij de docenten. Zo’n beetje ‘en stoemelings’… We nodigen de collega’s uit voor een lunchsessie van een uur waarbij een zeer korte presentatie gehouden wordt over een bepaalde technologie en vervolgens wordt er – onder het genot van broodjes en koffie – over van gedachten gewisseld. Ziet men voor de eigen onderwijspraktijk toepassingsmogelijkheden? Hoe zou dat dan aangepakt kunnen worden enz. De deelnemers kunnen op die manier elkaar inspireren.

Zo’n lunchsessie is als het ware een soort teaser. Mensen krijgen iets nieuws onder ogen, zien voorbeelden, horen de ideeën van collega’s, gaan nadenken en krijgen hierdoor hopelijk inspiratie en misschien dan ook de zin om een meer diepgaande opleidingssessie te volgen.

Vorige week vrijdag was de aftrap met een allereerste Happy Hour over blog, wiki en twitter. Vandaag was de tweede sessie.

Wat wij ICTO’ers wel eens durven te vergeten, is dat wat onze dagelijkse dada is, voor vele collega’s toch nog echt nieuw is. Na zo’n korte presentatie de vertaalslag vragen naar de eigen onderwijspraktijk blijkt dan toch nog niet zo eenvoudig te zijn. Niettemin zijn de zaadjes dan wel gelegd. Benieuwd wat er allemaal zal uit ontkiemen 🙂

Opmerkelijk bij deze sessies was ook dat er meteen gevraagd werd naar nog andere Web 2.0 toepassingen om dan nadien te verzuchten: “er is zo veel, het is allemaal niet bij te houden”.
En een andere veel gehoorde commentaar: “op den duur zit je altijd aan je scherm geplakt”.

In het kader van dat laatste geef ik graag nog volgende link mee: “The End of Alone”

Eén reactie

  1. Prachtige bijdrage. Je bent een superblogger, Linda!

    Lucas

    PS Die autobus van dat filmpje. Niks opgemerkt? Dat zijn verdekke de kleuren van onze oude buurtspoorwegen-bussen. Dus : serieuze crisis in de Steets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: