Free online seminar over ‘Open Educational Resources’

Via de blog van Inge De Waard kwam ik hierop uit, een vrij te volgen online seminarie dat zal gaan over ‘Open Educational Resources’ en dat doorgaat van 19/1 tot 8/2, jawel, 3 weken lang.

Vrij te gebruiken leermaterialen, het is iets dat onderwijsmensen al heel lang bezighoudt. Het is toch fantastisch wanneer je in je eigen lessen gebruik kan maken van goed ontworpen leermaterialen die gewoon vrij beschikbaar zijn op het internet? Ik denk nu bijvoorbeeld – voor mijn eigen winkel – aan de filmpjes van Commoncraft. Waarom zelf nog veel latijn steken in het ontwerpen en maken van een goed didactisch middel om bijvoorbeeld RSS uit te leggen wanneer dat op schitterende wijze gedaan wordt in ‘RSS in Plain English’ van Commoncraft?

En is het voor een onderwijsman of -vrouw niet geweldig egostrelend wanneer eigen ontwikkeld studiemateriaal door collega’s geschikt wordt bevonden om in hun onderwijs te gebruiken?

Het seminarie zal focussen op hoe leermaterialen vinden, hoe er zelf creëren en wat met auteursrechten, en op technieken om zowel instellingsprojecten als persoonlijke projecten te delen.

De kick-off sessie vond helaas gisteren al online plaats, maar geen nood, de sessie werd opgenomen en kan hier bekeken worden (wel even geduld hebben bij het laden, het gaat om een sessie van ongeveer een uur!).

Alle materiaal dat tijdens dit seminarie gebruikt wordt, wordt samengebracht in een wiki.

Ik denk dat dit een interessant gebeuren kan worden!

Hier alvast de openingspresentatie.

Eén reactie

  1. Interessant. Minpuntje van de presentatie is dat de stem nogal eentonig is. Hij mocht ietsje wervelender zijn (vandaar da de synchrone chatsessie wervelend werd). De WIKI is ook tof, ideetje voor onze presentaties? Onze opleidingen moeten we op die manier meer bereikbaar maken (any time, any place) Bedenking : moeten we ons dààr nu niet echt gaan op toeleggen in plaats van ons te moeien met interne communicatie en administratie (lees ; portalen) , waar toch geen ICT-kat naar luistert. (ppsst, dat is onder ons hé collega’s.. Tes moar een gedocht é)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: