We-think… een visie op het internet van de 21e eeuw

Web 2.0 is al een tijdje hét modewoord. Internet veranderde erdoor van een statische eerichtingscommunicatie naar een dynamische interactieve omgeving waarin ‘delen’ centraal staat.

Een aardig filmpje om te bekijken:

Dit filmpje illustreert de ideeën die Charles Leadbeater uitwerkt in zijn recente boek We-think: mass innovation, not mass production.

Nochtans is niet iedereen zo in de wolken over deze nieuwe evolutie.

Vorige week werd de Nederlandse vertaling (De @-cultuur) van het boek “The cult of the Amateur” van Andrew Keen voorgesteld. Keen doet krasse uitspraken zoals “Web 2.0 democratiseert niet. Het creëert alleen een heerschappij van het gepeupel.”. De ondertitel van zijn boek is ook veelzeggend: “Hoe internet onze beschaving ondermijnt”.

Het weze duidelijk dat Leadbeater en Keen er totaal tegenstrijdige visies op nahouden.

Maandag 7 april zond de VPRO op Nederland 2 in de reeks “Tegenlicht” een documentaire uit met als titel “Wiki’s waarheid” waarin onder andere beide vernoemde heren aan het woord komen. Je kan deze uitzending van 50 minuten hier bekijken. Zeer interessant!

Eén reactie

  1. […] van Charles Leadbeater keek ik uit. Ik herinnerde me hem immers van zijn boek We Think waar ik deze blogpost nog over schreef. “Learning from the extremes” was de titel van zijn presentatie. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: