Videoconferentie in het onderwijs – een eerste try- out

 

Eerste test videoconferentieOp maandag 7 april 2008 was een studente van de Master of European Business bereid om haar promotor, Prof. Justin Greenwood, die zich in Schotland bevond, te ontmoeten via videoconferentie.

Voor de cel ICTO was dit een eerste algemene oefening om het het videoconferentie- syteem in de Stormstraat daadwerkelijk in te zetten in het onderwijs van de HUBrussel.

 De connectie werd door de behulpzame dienst IT, opgezet via ISDN met een verbindingssnelheid van 128 kbp/s en leverde een zeer bruikbaar resultaat voor deze point- to- point verbinding.

Het is de bedoeling dat verschillende pilootprojectjes leiden tot een “how to” document met zowel praktische als educatieve tips over hoe een videoconferentie nuttig kan worden ingezet.

Via deze Presentatie videoconferentie kan u alvast een beter beeld krijgen over de mogelijkheden van videoconferentie. Indien u als docent interesse zou hebben om dmv videoconferentie iets te realiseren voor uw studenten, mag u altijd contact opnemen met de cel ICTO.

Wordt zeker vervolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: