Gratis online instrument voor fotobewerking

Photoshoppen in je browser, zo kan je het online tekenprogramma Splashup.com het beste beschrijven.
Niet alleen lijkt het uiterlijk erg op Photoshop, maar ook de uitgebreide functies lijken aan Photoshop ontleend. Zo is het zelfs mogelijk met layers te werken, dit in tegenstelling tot de meeste simpele ‘online image editors’.

Splashup schermafbeelding

Splashup is een op Flash gebaseerde editor en moet je er dus wel voor zorgen dat Adobe Flash Player geïnstalleerd staat op je toestel. Het gebruik van Flash maakt de rechtermuisknop helaas overbodig, iets wat in Photoshop ondenkbaar zou zijn. Dat is meteen een klein nadeel van Splashup: het lijkt en voelt zo echt als Photoshop dat je al gauw denkt met dit programma bezig te zijn.

Je hoeft je zelfs niet te registreren. Via de link “Jump right in” kan je meteen aan de slag.
Als je je wel registreert, kan je je afbeeldingen opslaan in een speciale Splashup-extensie op de Splashup server, waardoor je later verder kan bewerken. Handig als je bijvoorbeeld met layers bezig bent.

Met Splashup kan je afbeeldingen importeren en bewerken, lagen maken, effecten toevoegen, teksten toevoegen en het resultaat naar je eigen pc exporteren in .png of .jpg formaat of rechtstreeks exporteren naar je Flickr of Picasa account; het is zelfs mogelijk screencaptures van je webcam in Splashup te maken.

Advertenties

Eén reactie

  1. […] Photoshop alternatieven Geplaatst op maandag 23 februari, 2009 door J. Desseyn In april van dit jaar hadden we het al eens over het online foto- bewerkingsprogramma Splash-up. Graag vestigen we je […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: