Zelf Starten met een blog

Zelf Starten met een blog 

De eerste stap is een blog te maken voor jezelf alvorens er een open te stellen voor anderen.
Om daarbij te helpen kan je hier 10 redenen om te bloggen eens nalezen.


In de veronderstelling dat je dit de moeite waard vindt, kan je je via RSS abonneren op enkele voor jouw of je organisatie interessante blogs.
Zo kan je nagaan hoe anderen het doen. Een volgende stap is om je te abonneren op een blogssysteem zoals WordPress of Blogger om er zelf een blog te starten.
Om het contact met andere bloggers op te starten is het goed om in je berichten naar hen te verwijzen of om op hun blog opmerkingen achter te laten. 

Eens je jezelf voldoende vertrouwd voelt met het bloggen, kan je beginnen focussen op in welke lessen je een blog zou willen voor gebruiken. IBM, stelt bijvoorbeeld een mooi model ter beschikking.

 Vaak voorkomende vragen bij het bloggen 

  • Waarover moet ik in schrijven ? 

Het beste advies dat we kunnen meegeven, is dat je schrijft over zaken die je interesseren. Door zelf geïnteresseerd te zijn, zal je blog ook interessanter zijn voor anderen. 

  • Hoeveel tijd neemt bloggen in beslag ?

Bloggen kan veel tijd vergen; daarom is het een goed idee “klein” te starten. De meeste bloggers zullen beamen dat het andere leer- activiteiten heeft vervangen. Wanneer een nieuw onderwerp wordt onderzocht, kan het schrijven in hun blog helpen hun gedachten te ordenen.

  • Kan ik over vertrouwelijke zaken schrijven ?

Sommige organisaties als Motorola en IBM zetten hun personeel echt aan om te bloggen. Zij hebben richtlijnen waarin duidelijk staat gemeld wat kan en niet. Het basisantwoord is dat de inhoud van een blog publiek is en voor immer zal bestaan. Daarom zou er in een blog nooit echt vertrouwelijke zaken mogen staan.

 Meer tips om succesrijk met een blog te beginnen kan je hier nalezen: (Engels)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: